marți, 23 februarie 2010

Cum e mai corect… “Nu mancati 3 oua?” sau “Nu mancati oua 3?”

NU mancati 3 oua.... corect... bunul simt popular, de cand eram mici, ne spunea ca doua oua sunt suficiente pentru o alimentatie rationala.

NU mancati oua 3... discutabil... de ce? Argumentez :

Pareri contra afirmatiei !
1. Cam 30% din populatia Romaniei traieste la limta saraciei. Credeti ca e cazul sa facem si nazuri ?
2. Documentarea la nivelul tarii noaste nu este bine argumentata in ceea ce priveste continutul hormonal al oualelor inscriptionate cu cifra 3.
3. Nu exista o piata care sa asigure furnizarea de oua proaspete si verificate marcate cu 0 si 1. Cele de la producatorii din piete nu sunt sigure... nu au termen de garantie si nici nu stim nimic depre sanatea gainilor care le produc.
4. In 6 luni se va intampla ce s-a intamplat de exemplu pe piata laptelui, unde toti producatorii (dand o spaga mai mica sau mai mare) au obtinut “stampila ovala”, care atesta calitatea europeana a produselor (chiar daca 20% din producatorii de lactate nu “exporta” nici macar in judetul vecin). Asadar in 6 luni vom avea pe piata o groaza de oua marcate cu cifra 1 (nu spun cu 0, ca ar fi culmea nesimtirii din partea producatorilor), dar care, de fapt, vor fi tot oua produse in conditille de “3”
5. In conditii la fel de “urate”, cum sunt crescute aceste gaini, sunt crescute si vacile de lapte in unele situatii, si porcii de carne... etc. Modificarile genetice, alimentatia imbogatita nu numai cu vitamine ci si cu hormoni este introdusa cam in toate subdomeniile cresterii animalelor. Asa ca.... Noi ce mai mancam? (volumul 1... ) :P

Pareri pro afirmatie:
1. Mencinicopschi are intotdeauna dreptate! Cand Mencinicopschi nu area dreptate se aplica afirmatia anterioara (prietenii stiu de ce)
2. De data aceasta Mencinicopschi are dreptate daca ne luam dupa zeci de studii aparute pana la ora actuala!
3. Nu as mai cumpara oua de la supermarket numai ca sa ii bag in faliment pe nenorocitii care au tupeul sa dea in judecata un om si o organizatie care chiar stiu despre ce e vorba.
4. Acum cateva zile un tampit de la asociatia “gainarilor” a aparut si a spus ca sunt mai stresate gainile libere, deoarece pe acestea le fugareste...cocosul! Si in plus.. ele stau in frig! Ii reamintesc stimabilului “gainar” ca nu imi fac probleme pentru doamnele gaini, care au supravietuit de mii de ani si fara grija si caldura producatorlor de oua! Imi fac in schimb probleme pentru domnii “gainari” si ce li s-ar putea intampla daca incepem sa diminuam sistematic consumul de oua “gainarite”. Ii reamintesc, de asemenea stimabilului domn “gainar” ca domnul cocos stie ce presteaza cand o fugareste pe doamna gaina... de aici si vorba ca ... “e la mintea cocosului” .. nu ?
5. 3 este parca una dintre cifrele fatidice.. si cine stie ce se poate intampla daca mancam oua marcate cu aceasta cifra.... huhuhu!!!!

Aceasta postare este un pamflet si trebuie tratat ca atare ... mai ales de sefi !

2 comentarii:

  1. 3 nu e cifra fatidica, e cifra magica, cine mananca 3 oua, se da peste cap de 3 ori si se transforma in gaina! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. in ziua de astazi dl cocos n-o mai fugareste pe dna gaina. i-a cedat-o dlui iepuras cu ceva vreme in urma, atunci cand dlui cocos i-a fost incredintata de catre dl iepuras gestionarea spatiilor de parcare din ograda asta mare numita bucuresti :P

    RăspundețiȘtergere